3D Foťák Olympus E-30



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prvá poťahovaná a hneď na objednávku .... KORPUS: Kakaovo-orieškové medové pláty, PLNKA: citrónová, karamelová pena, nugátová s orieškami + višňový a ríbezľový džem Na telo foťáka som použila medové pláty spájané ríbezľovým džemom a dotvarované punčovinou a na objektív som použila orieškovú roládu. Podstavec - 5,1 kg - Smartflex Velvet mandľový, Foťák - 1,94kg – Smartflex Flower mandľový.

POSTUP PŘÍPRAVY

Požiadavka bola foťák v životnej veľkosti a zvýraznené detaily na ňom, podstavec bol už na mne, a tak som zvolila japonský štýl, keďže Olympus je japonská značka. Tortu som robila na túto poslednú sobotu, a hneď na druhý deň som už aj mala prvých zákazníkov, tak sa teším a som na to pyšná, aj keď doma si ťukali na čelo

Týmto chcem vysloviť veľké ďakujem mnoho žienkam na mimi + externým babám , ktoré mi svojimi radami pomohli pri práci s poťahom. Skláňam sa pred ich trpezlivosťou, s ktorou mi odpovedali na moje otázky, ešte raz veľká vďaka :)

Pohľad zhora: pod foťákom je celý názov Olympusu v modernom japonskom jazyku. (keďže nevlastním ani jednu vykrajovačku či šablónu, tak vďaka tejto torte som po 10 rokoch opäť chytila do rúk maliarske potreby, takže začiatok bol ťažký)
Pohľad zboku I: Meno oslávenca v modernej písanej japončine kanji písané krasopisom a tiež maľované čiernou gélovkou.
Pohľad zozadu: Keďže oslávenec je veriaci, tak na pripomenutie, že má Boha vždy za svojim chrbtom: v strede je namaľovaná plávajúca brána Torii chrániaca vstup do šintoistickej svätyne, napravo je gejša kráčajúca okolo mora a naľavo je zasa bambusový porast a hora Misen na posvätnom ostrove.
Pohľad zboku II: Na displeji foťáka je zákazníčka s oslávencom pri svadobnom obrade, a keďže ide o novomanželov, tak pod neho som umiestnila symbol Dvojité šťastie znázorňujúci lásku dvoch ľúbiacich sa ľudí, napravo je tradičný skladací vejár a po bokoch sú puky japonskej sakury ako symbol dlhovekosti a vernosti, ktorý sa dáva pri japonských svadbách – a toto bola vlastne taká moja skrytá gratulácia k ich sobášu, ktorého som sa nezúčastnila.
Pohľad spredu: Klasický obraz Japonska ako Krajiny vychádzajúceho slnka obkoleseného japonskými javormi. Slnko je vykrojený kruh z červeného poťahu a stromy sú domaľované.
Foťák spredu: Čo ma hnevá, sú tie nevýrazné namaľované číslice a písmená, keďže som použila gélovú farbu telovú a nebeskú modrú, ktoré takmer vôbec nevidno.
Medzeru medzi objektívom a telom som zakryla tenkým šulčekom čiernej hmoty.
Pre mňa najkrajší záber, veľmi nevidno nedokonalosti :-)
Telo foťáka zozadu s detailom na podlepenú svadobnú foto.
Práve mi tá žienka poslala foto torty vo výreze...
tipnite si, že ktorý je ten "pravý" :o)