Grófkin jablkový koláč ♥♥♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 450g polohrubej múky, 125g hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1lyžička kakaa PLNKA: jablká, škorica, vanilka, kryštál. cukor /množstvo podľa chuti/, cca 100g posekaných orechov, hrozienka, zo 4 bielkov sneh

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zapracujeme. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preneseme na plech.
Na cesto rovnomerne rozotriem jablkovú plnku /ja si jabĺčka udusím a dochutím/, posypeme posekanými orechami a hrozienkami.
Na jablkovú vrstvu rozostrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry tak na cca 30-35minút. Hotový koláč pokvapkám čokoládou. Super koláčik.