Camembert zapečený v cestíčku s brusnicovou omáčkou *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto * camembert - 1 ks na osobu * pór * šunka * vajce * brusnicová omáčka * kečup * mandle * zelenina na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Za tento recept ručím svojím krkom! :-)) Je fantastický až na umretie :-)), ako hovorí moja známa.

1. Lístkové cesto vyvaľkajte na asi 0,5 cm hrúbku - nepoužívajte vyvaľkané lístkové cesto, ktoré je veľmi tenké a pri pečení by mohlo prasknúť. Kúpila som lístkové cesto v kocke a vyvaľkala som ho presne na 4 časti, robila som recept pre 4 ľudí. Vyvaľkajte si cesto, nakrájajte štvorce,
2. Na každý štvorec dajte trocha kečupu,
3. položte koliesko šunky,
4. camembert,
5. postriekajte ho brusnicovou omáčkou,
6. pridajte nakrájaný pór - bez póru to nie je ono!
7. a rozšľahaným vajíčkom prejdite mašlovačkou všetky hrany, aby sa spoje dobre chytili a pri pečení sa nerozpadli.
8. Lístkové kapsičky uzatvorte ako obálky, celé ich potrite rozšľahaným vajíčkom,
9. ak chcete, spoje preložte mandľou, a dajte na papieri na pečenie upiecť.
10. Upečte pri teplote 200 stupňov, radšej prikryté papierom na pečenie, asi 30 minút.
11. Hosťom som k tomu podávala varené zemiaky, olivy, cherry paradajky a čerstvú zeleninu. Bola to vynikajúca chuťovka, za ktorú som sa naozaj nemusela hanbiť!!!