Karé v smotanovo-chrenovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravč.karé, údená slaninka, kyslá uhorka, strúhaný chren, horčica, soľ, korenie, smotana sladká alebo kyslá

POSTUP PŘÍPRAVY

na troške oleja opečieme na malé kocky nakrájanú údenú slaninku (ja mám vždy super prerastenú od nášho dvorného mäsiara), ak nemáte, môže byť aj šunka...orestujeme si na nej plátky karé, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú kyslú uhorku, pár lyžičiek chrenu, trošku horčice, podlejeme vodou a dusíme...keď je mäsko mäkučké, zahustíme zátrepkou- múkou v smotane- môžme použiť sladkú aj kyslú, čo je v chladničke :) keď omáčku dokončujem, vždy zistím, že mi je málo chrenová, tak pridávam pár lyžičiek chrenu aj nakoniec, pre výraznejšiu chuť
podávame s knedľou...dobrú chuť