Vanilkové rožky - zaručene dobrý recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 240 g hladkej múky • 160 g masla • 50 g práškového cukru • 100 g pomletých vlašských orechov • 1 žĺtok • práškový cukor + vanilínový cukor na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Z hladkej múky, masla, práškového cukru, mletých vlašských orechov a žĺtka vymiesime hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu v rúre asi 25 minút, potom ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Uložíme na chladné a suché miesto. Pri okamžitom konzumovaní sú krehulinké, po pár dňoch sa priam rozplývajú na jazyku. Niekedy z cesta tvarujem iba také valčeky, nemusia to byť vždy rožky... Kto má rád hrozienka môže do cesta pridať aj hrozienka, alebo iné sušené nasekané ovocie, čokoladové lupienky....