MiniFOCACCIA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnceky hladkej muky, pol cl soli, 1 balicek suseneho drozdia, 2 pl olivoveho oleja, 280 ml vlazneho mlieka, 1 hrncek zelenych alebo ciernych oliv - odkostkovanych a rozpolenych;
navrch: 2 cervene cibule pokrajane na platky, 2 pl olivoveho oleja, 1 cl morskej soli, 1 pl tymianovych listkov alebo o nieco menej suseneho tymianu

POSTUP PŘÍPRAVY

ta podme na to.... :o)))

ako prve do velkej misy preosejeme muku so solou a primiesame drozdie, prilejeme olivovy olej a vlazne mlieko ...
a vymiesime cesto, ktore ked sa zacne odddelovat od misy premiesime este rucne a dame vykysnut do rychlokysky alebo schovane pod utierkou na teple miesto....
... do vykysnuteho primiesime polovicu pripravenych oliv /ja som ich zrazu mala nejako malo, ale zato Matejko plnu pusu :o)/
olivove cesto si rozdelime cca na 10 bochnikov, z ktorych rukami vytvarujeme +/- kruhy :-), tie poukladame na jemne vymasteny plech a prstami urobime do nich sem tam jamky... potom ich oblozime cibulou, zvysnymi olivami, pokvapkame olivovym olejom a posypeme solou a tymianom.... zakrajeme a este nechame asi 30 min podkysnut
pecieme na 190 C cca 25 - 30 min
kym nie je focaccia prepecena a zlatista ..... finito :o)
a ani to nebolelo, ze?
len pozor aby Vas neboleli popalene usta, nechajte radsej focaciiu aspon trochu vychladnut, aj ked ta vona je fakt uzasna a neodolatelna ...
moj tip: podavame s cesnakovou polievkou so smotanou a vajickom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=218, dakujeme Marcelka, je fakt skvela


zelam Vam vsetkym dobru chut!