Husárske gombičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g masla, 2 žĺtky, 300g hladkej múky, 100g mletých vlašských orechov ( môžu byť aj lieskové), 1 bal. vanilkového cukru, 1/2 ČL citrónovej kôry, štipka soli
80g práškového cukru, 160g ríbezľového lekváru ( asi 1/2 výživového pohárika)
práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z masla, žĺtkov, múky, mletých orechov, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a na 2 hodiny uložíme do chladničky. Vychladené cesto rozvaľkáme na plát a pokrájame na 60 dielikov. Z pripravených dielikov robíme malé guľôčky a koncom varešky vyhĺbime do každej jamku. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a poukladáme guličky. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista na 180°C približne 12-15 minút.
Lekvár si vymiešame s práškovým cukrom a lyžičkou alebo zdobičkou naložíme do vychladnutých jamiek. Necháme stuhnúť, nakoniec môžme posypať práškovým cukrom.
Mojim deťom tak chutia že som skoro nemala čo fotiť.

Z múky, masla, žĺtkov, mletých orechov, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme cesto.
Cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodinky do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžme cesto rozvaľkať a pokrájať na 60 dielikov. Ja cesto nevaľkám, len si odtrhávam kúsok cesta a tvarujem guličky.
Vždy urobím guličiek viac okolo 80 kusov, závisí od veľkosti.
Do guličiek koncom varešky vyhĺbime jamku.
Upečieme na papieri alebo podložke a naplníme lekvárom.
Robievam ich naozaj drobné ako malé jednohubky, v ústach úplne rozpadávajú.