Ketjap Kurací Šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ľadový šalát, ½ červenej cibule, cherry paradajky , paprika, šalátová uhorka, soľ, 150 g kuracích pŕs, chrumkavá cibuľka, citrón, olej, sladká sójová omáčka KETJAP A alebo KETJAP KAKI TIGA, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Manis, Príloha: čerstvé pečivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Do šalátovej misy ukladáme zeleninu: ľadový šalát, paradajky, nakrájanú papriku, červenú cibuľu, na kocky nakrájanú šalátovú uhorku a všetko dôkladne zmiešame. Soľ podľa chuti. Medzi tým si pripravíme kuracie mäso. Kuracie prsia nakrájame na kocky. Zmiešame s 1 lyžicou dochucovacej pasty Sambal Manis a s 3 lyžicami sladkej sójovej omáčky. Na panvici v 2 lyžiciach oleja mäso prudko usmažíme. Šalát dáme na tanier, na vrch uložíme kuracie mäso, ozdobíme chrumkavou cibuľkou. Ako prílohu doporučujeme použiť sladkú sójovú omáčku zmiešanú s pár kvapkami citrónovej šťavy, do ktorej si môžete mäso namáčať. Podávame s pečivom.