Čokoládové soufflé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g čokolády, 90 g masla, 100 g cukru, 3 vajcia, 35 dkg hladkej múky. Na čokošľahačku - 1 šľahačková smotana, trocha čokolády (asi 20 g)

POSTUP PŘÍPRAVY

vo fotopostupe

čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme mierne vychladnúť
oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Z bielok vyšľaháme sneh.
Do žĺtok pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame.
Potom pridáme sneh, múku a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Premiešame.
Naplníme do maslom vymazaných formičiek a dáme upiecť. Kto nemá formičky, môže aj do hrnčekov. Pečieme v predhriatej rúre 10 - 15 min, 200 stupňov.
Trošku sa podvihnú. Vo vnútri by nemali byť celkom prepečené, ale také lahodné krémové
Čokošľahačka: smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť...
... a vyšľaháme
Ozdobíme kopčekom šľahačky a kopčekom zmrzliny. Ja som zmrzku doma nemala, tak som improvizovala - použila som nanuk.\r\nDobrú chuť!!