Čokoládové soufflé
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
100 g čokolády, 90 g masla, 100 g cukru, 3 vajcia, 35 dkg hladkej múky. Na čokošľahačku - 1 šľahačková smotana, trocha čokolády (asi 20 g)
POSTUP PŘÍPRAVY
vo fotopostupe
|
čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme mierne vychladnúť |
|
oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Z bielok vyšľaháme sneh. |
|
Do žĺtok pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame. |
|
Potom pridáme sneh, múku a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Premiešame. |
|
Naplníme do maslom vymazaných formičiek a dáme upiecť. Kto nemá formičky, môže aj do hrnčekov.
Pečieme v predhriatej rúre 10 - 15 min, 200 stupňov. |
|
Trošku sa podvihnú. Vo vnútri by nemali byť celkom prepečené, ale také lahodné krémové |
|
Čokošľahačka: smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť... |
|
... a vyšľaháme |
|
Ozdobíme kopčekom šľahačky a kopčekom zmrzliny. Ja som zmrzku doma nemala, tak som improvizovala - použila som nanuk.\r\nDobrú chuť!! |