Vynikajúci cibuľový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento slaný koláč máte hotový raz-dva: 1/2 kg hladkej múky, 1/2 l mlieka, 2 malé lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 polievkové lyžice oleja. Plnka: 30 dkg prerastenej slaninky, 4-5 väčších cibúľ + 2 vajcia, 4 lyžice mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri obrázkoch :-) Cesto je výborné aj na pizzu - v tom prípade z tejto dávky vyjde na 2 plechy.

Vykysnutý kvások zamiesiť so surovinami a hneď dať na olejom natretý plech. Posypať drvenou rascou a nechať kysnúť 30-45 minút.
opiecť slaninku a vybrať z panvice
na vytopenej masti opiecť nakrájanú cibuľu
na vykysnuté cesto dať opečenú slaninku a cibuľu a zaliať vajcami rozšľahanými s mliekom
upiecť vo vyhriatej rúre pri cca 180 st. 15-20 minút