Tvarohové kocky s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g uvarenych prelisovanych zemiakov, 200g polohr. muky, 30g prask.cukru, 60g masla, 2 vajicka, 15g drozdia,1 zltok, 4 PL mlieka, 500g jemneho tvarohu, 1 vanilkovy puding (alebo zlaty klas), 4 PL krystal.cukru, 1 vanil.cukor, citronova kora. Ovocie podla chuti, my sme mali marhule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ospravedlnujem sa za foto, nic moc, ale bol to posledny kusok a ja som sa ponahlala do prace, tak nebolo o com, musela som konat rychlo :-)

Z preosiatej muky, vychladnutych prelisovanych zemiakov, prask.cukru, masla, zltka a v mlieku roztopeneho drozdia vypracujeme hladke cesto. Nechame na teplom mieste vykysnut (necakajte ziadne sialene kysnutie, drozdia tam ide dost malo). Vykysnute cesto rozdelime na dve casti. Polovicou (resp.trosku vacsou castou) rozvalkaneho cesta vylozime vymasteny a mukou vysypany hlboky plech (kraje cesta potiahneme po krajoch vyssie). Tvaroh, vajicka, vanil.cukor, krystal.cukor, struhanu citronovu koru a vanilkovy puding (prasok) spolu zmiesame a vylejeme na cesto. Na to poukladame ovocie a prikryjeme druhou castou rozvalkaneho cesta. Vrch potrieme mliekom a vo vyhriatej rure upecieme do upecena. Nechame dobre vychladnut,nech plnka stuhne, pocukrujeme a pustime sa donho.