Nekysnutý makový závin zo zemiakového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g uvarenych prelisovanych zemiakov, 350g hladkej muky, 2 CL prasku do peciva, 140g studeneho masla (margarinu), 140g prask.cukru, 1-2 vajicka (podla velkosti) PLNKA: 300g mleteho maku zaparime trochou horuceho (vriaceho) mlieka, v ktorom sme rozmiesali (roztopili) 180g krystal.cukru. 1 vajicko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Prelisovane zemiaky, hladku muku s rozmiesanym kypr. praskom, nastruhane maslo, vajicko (alebo vajicka, ked su mensie) a praskovy cukor spracujeme rucne-strucne na cesto. Rozdelime ho na 2 casti - teda budu 2 zaviny (upozornujem, take tensie zaviny,nie ako klasicke kysnute). Cesto rozvalkame na asi 5mm hrubku, snazime sa o obdlznikovy tvar :-) Potrieme plnkou, zvinieme, natrieme vajickom. Na plechu s papierom na pecenie (alebo vymastenom a vysypanom mukou) upecieme vo vyhriatej rure (teplota tak ako ste zvyknute).

No co vam poviem, fajnucky bol. Kedze je zo zemiakoveho cesta, je taky hutnejsi, iny ako kysnuty, ale vyborny. A mozno sa hodi tym, co nemozu kvasnice :-)