Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody.
Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-)

1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale.
2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu.
3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne.
4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo".
5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou.
6. Nakoniec komu je málo (pesto je dosť slané, ale..) prisoliť a šup do taniera a posypať parmezanom (na obrazku je prave eidam, ako na potvoru nemam ani zrnko parmezanu :-)))

Nemá to chybu ani vtedy, keď zliate a prepláchnuté rezance šupneme na panvicu s omáčkou a párkrát spolu premiešame.
Dobrú chuť.