Netradičný šťavnatý slaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 žĺtko, 6-8 dl mlieka, 2 ks droždia, soľ, cukor, 4 uvarené postrúhané zemiaky. Na polevu: 2 dl oleja, 2 celé vajcia, 1 bielko čo nám zostalo, 2 malé lyžičky soli, rasca, trochu korenia, 4 struky cesnaku (môže byť aj viac).

POSTUP PŘÍPRAVY

Kysnuté cesto si spracujeme tradičným spôsobom. Z tejto dávky môžete upiecť 3-4 plechy. Záleží od toho, či máte radšej hrubšie, alebo tenšie cesto. Ale pre rodinku stačí robiť aj z pol kila múky.

Polevu len jednoducho zamiešame a rozlejeme na surové cesto. Necháme ešte podkysnúť. Môžeme posypať prerastenou slaninou alebo salámou.
Na prvý pohľad sa zdá, že je to suchší koláč, ale poleva urobí veľké čaro a vynikajúcu chuť. Tak dobrú chuť!