Vejárikovité zemiaky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, soľ, maslo, strúhaný syr, majoránka, chilli

POSTUP PŘÍPRAVY

Do ošúpaných zemiakov urobíme nahusto zárezy takmer cez celý zemiak (pomôžeme si doštičkou na krájanie, položenou za zemiakom, ktorá nôž včas zastaví). Takto upravené zemiaky nasolíme aj v zárezoch, rozložíme na plech a pokladieme plátkami masla.
Dáme piecť do rúry pri teplote 200-210°C, pokým nie sú takmer mäkké (skúšam ostrým nožom, kým nevojde ľahko do zemiaku).
Plech vyberieme z rúry, zemiaky posypeme strúhaným syrom, majoránkou a mletým chilli (môžete vynechať, príp. nahradiť sladkou paprikou alebo iným korením).Vrátime do rúry zapiecť do chrumkava.
Jedávame ich na večeru s bryndzovou nátierkou. Dobrú chuť!

Zemiaky pripravené na cestu do rúry.
Posypané syrom a koreninami, pripravené vrátiť sa do rúry.