Zemiakovo cesnakové pampúšiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Uvarené zmemiaky (najlepšie deň - dva vopred, ale nie je podmienkou), vajce, polohrubá múka, kypriaci prášok, maslo, cesnak, soľ obmena pridaním: saláma, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Ostali Vám uvarené zemiaky (kaša) a je Vám ich ľúto vyhodiť? Toto je skvelé ako ich "zlykvidovať" :D

Uvarené zemiaky nastrúham na strúžku (na jemno) - mala som ich asi cca 6 celých ks, pridám 1 vajce, trocha kypriaceho prášku (asi pol KL), polohrubú múku - množstvo ťažko napísať, nakoľko každý zemiak je inak vodový... ale postupne si budete prisypávať - aby ste dosiahli mäkkú hmotu, ľahko tvarovateľnú.
Vyvaľkáme na múke - hrúbka 5-8mm, vykrojíme tvar aký chcete - blíži sa Valentín - tak kľudne srdiečko a vyprážame z každej strany na horúcom oleji. Hrúbku si sama časom zvolíte sama aká Vám vyhovuje.
Vybrať a ihneď potierať roztopeným maslo v ktorom je pretlačený cesnak, osoliť, podávať :)

Ak mi niekedy ostane po oslave saláma, syr - kľudne pridajte.

Gramáž som neuvádzala, je to jednoduché jedlo u ktorého si množstvo jednotlivých ingrediencií ľahko prispôsobíte počtu alebo množstva ostatých zemiakov.

ručím, že nebudete stíhať vyprážať tak ako ja. Aj moje deti to milujú.