..moje "pankušky" s 3-mi***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, 30g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor- ja dávam 3PL domáceho vanilkového cukru, 1 vajce, štipka soli, 25g droždia, 4-5dl vlažného mlieka, 1 PL rumu-nemusí byť, trošku nastrúhanej citrónovej kôry z umytého citrónika

POSTUP PŘÍPRAVY

Do malého množstva teplého mlieka pridáme trošku cukru, štipku soli, droždie a necháme vzísť kvások. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku,vanilkový cukor a zvyšný práškový cukor, mäkké maslo, vajíčko(izbovej teploty) pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko- ja nedávam naraz celé ale potom podľa potreby dolejem :). Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rum a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť cca 25-30 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku- a vyvaľkáme na 1-1,5cm hrúbku. Ja ho nevaľkám len jemne rukou pritlačim aby nebolo také hrubé. Potom vykrajujeme kolieska a do každého urobíme malú jamku. Necháme 10min podkysnúť a vyprážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Potom len poprášime preosiatym práškovým cukrom a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť :)