Doboška v marcipáne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Upečieme 2 piškoty zo 4 vajec. Na jednu potrebujme: 4 vajíčka, 4PL kryštálového cukru , 4PL polohrubej múky................ Na krém: 500ml mlieka, 5PL hladkej múky, 250g masla, 200g práškového cukru, 2PL kakaa.................Na marcipánový poťah: 200g cery, 200g práškového cukru, 200g plnotučného sušeného mlieka.....čokoláda na poliatie

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem aký lepší názov mám vymyslieť pre tento tento zákusok, no dosť pripomína dobošku a aj keď ten poťah nie je z pravého marcipánu je tiež fajnučký. Ja som robila dve dobošky, ale kto to nechce preháňať, tak stačí aj z polovičnej dávky , ale potom treba všetko deliť dvoma. Viac sa dozviete v postupe.

bielka oddlelíme od žltkov , vyšľaháme. Keď sú dobre vyšľahané postupne pridáme 4PL kryšťálového cukru a šľaháme ďalej , až kým nie sú pekne lesklé biele
asi takto
potom pomaly primešame žltka
keď sú žltka dobre premiešané, jemne vmiešame múku, ale už nešľaháme šľahačom, pekne ručne, potom vylejeme cesto na plech vyložený papierom na pečenie , dáme piecť asi na 200°C na 12 minút, ale to si prispôsobí každý podľa vlastnej rúry
po upečení vyklopíme na utierku jemne posypanú práškovým cukrom, stiehneme papier a necháme vychladnúť
v mlieku rozmiešame múku a uvaríme kašu, ktorú vychladíme za občasného premiešania, tak, aby sa nám neurobili hrčky
kým sa chladí kaša, vyšľaháme maslo s cukrom
zmiešame kašu s maslom
pridáme kakao
piškotu rozdelíme po dlžke na tri rovnaké diely, najpr potrieme jeden plát, priložíme druhý plát, aj ten natrieme plnkou a nakoniec capneme tretí plát, potom potrieme celú dobošku krémom , tu mi nejaké fotky zmizli, ale to si vie každý predstaviť, samozrejme pri dvoch doboškách si delíme plnku podľa potreby
pripravíme si marcipán zmiešaním všetkých surovín, trvá to trošku dlhšie, ale spojí sa to do peknej hmoty
marcipán si rozdelíme na dve časti, ale len ten, kto robí dve dobošky, urobíme šúľok, ktorý trochu roztlačíme prstami, ako ja ľahšie sa začína s vaľkaním, marcipán vaľkáme medzi dvoma foliami
asi takto
marcipán pomocou jednej folie prenesieme na dobošku, uhladíme, vyžehlíme
orežeme prebytočný marcipán, kraje pekne uhladíme
nakoniec pofrkáme čokoládovou polevou
a potom už len mlsáme