JEMNÉ ROŽTEKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg polohrubej múky ,1 šľahačka 33 %, 25 dkg eidamu 40 % - na jemno nastrúhať, 1 maslo, 2 žĺtka , soľ kvások: 2 kocky kvasníc (2 x42 g ), 2 lyžice mlieka , 1 lyžička cukru - urobíme kašičku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených prísad vypracujeme cesto, rozdelíme asi na 8 bochníkov, cesto vygúľame asi na 0,5 - 1 cm, rozdelíme na 8 častí, zatočíme rožteky, dáme na naolejovaný plech (nešetríme olejom) a necháme asi 1-1,5 hod. vykysnúť. Natrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, kmínom, rascou....

Tento recept mám od mojej dobrej známej, rožteky sú výborné, jemné. Ja som to skúšala aj tak, že som cesto vykrajovala (ako na oškvarkové pagáčiky) je to menej roboty.