Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie *
POSTUP PŘÍPRAVY
Vážené a milé mamičky, na tento recept má autorské právo istá firma, ktorá vyrába lístkové cesto – recept som „čmajzla“ priamo z obalu, trpela som nevýslovnými mukami, pokiaľ som si našla čas, aby som ho vyskúšala. A zodpovedne a úprimne Vám potvrdzujem, že tento recept zvládne každý jedinec poslepiačky aj s oboma ľavými rukami, zvládne ho aj žena, ktorá pred hodinkou rodila a v extrémnych podmienkach by ho určite zvládol aj každý muž, ktorému by ste vôbec zverili pečenie štrúdle a svoju vyluxovanú kuchyňu... Len tak medzi nami ženami - muž /rozumej ľudský jedinec mužského plemena) pečúci štrúdlu je jav asi tak často viditeľný ako kométa 1P/Halley s periódou každých 76 rokov – táto bude najbližšie videná 28. júla 2061.
|
1. Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri, vynikajúci vynález modernej doby. |
|
2. Do práškového cukru vylejte poldecáčik mlieka a vymiešajte do hladka. |
|
3. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru. |
|
4. Čľupnite maslo - môžete ho pridať aj rozpustené. |
|
5. Pridajte hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody. |
|
6. Takto vyzerá plnka do štrúdle, ktorej chýbajú ešte veľmi dôležité šťavnaté ingrediencie. |
|
7. Pridáme nastrúhané jabĺčka, |
|
8. jeden banán.... |
|
9. a najbližší člen rodiny - napríklad ocko, dieťa, babička, prababička, ujo, teta, Vám zomelie mak. |
|
10. Do misy pridáme zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame. Hlavne neochutnajte, pretože plnka je už teraz veľmi výborná. |
|
11. Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť. |
|
12. Pravdepodobne ju moc nezviniete, nakoľko je plnky veľa - tak iba preložte okraje a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala. |
|
13. Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte vidličkou - jemne! |
|
14. Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov. |
|
15. Vychladnutú ju bohato poprášte cez sitko práškovým cukrom. |
|
16. A od svokričky si zaslúžite naozaj pochvalu veľkú ako zemeguľa. |