Jolkin kávový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neviem prečo Jolkin,keď som ho našla v časopise Dobré jedlo a pani sa volala Evka:)Čo tam potom prečo,hlavne,že koláčik,teda zákusok je výborný a trošku podľa mňa pozmenený:) Takže budeme potrebovať:oblátky,5vajec,200g pr.cukru,100g hrubej múky,1č.l.PDP,150g ml.orechov,100g horkej čokolády.NA KRÉM: 2 žĺtky,200g pr.cukru.2 č.l.ml.kávy,250g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

A ideme na to:)

Na plech rozložíme oblátky
Vajíčka rozklepneme a žĺtky oddelíme od bielkov.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny
opatrne primiešame múku
pridáme orechy
a prášok do pečiva
nakoniec primiešame sneh
Cesto nalejeme na oblátky a pečieme pri teplote180-190°c asi 15minút
Pripravíme si krém:mletú kávu zalejeme asi 50ml vriacej vody a necháme vychladnúť.Žĺtky so 150g cukru a 2 veľkými lyžicami vychladnutej silnej kávy miešame nad parou do zhustnutia.Ale nevaríme.Miešame,kým masa nevychladne.
Maslo so zvyšným cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame žĺtkovo kávovú zmes a pár lyžíc kávy(Aby sa krém nezrazil,žĺtkovo-kávová zmes a vymiešané maslo by mali mať rovnakú teplotu)
Upečený korpus dobre pokvapkáme kávou a natrieme plnkou
a posypeme strúhanou čokoládou