Mäsové rezančeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g mäsa (bravčovina, kuracina, morčacina), 2 PL sójovej omáčky, 2 čl škrobovej múčky, 1 vajce, 1 čl cukru, 1 čl karí korenia, štipka čilli korenia, 3 PL oleja, akákoľvek zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pokrájame na 4 cm dlhé rezance. Všetky prísady zmiešame v miske. Pridáme mäso , premiešame a necháme v chlade stáť 3 hodiny. Mäso po 3 hodinách opečieme na oleji asi 8 min. Môžeme pridať rôznu zeleninu( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo čínsku kapustu, šampiňóny, hrášok, mrkvu,mrazené zeleninové zmesy proste hocičo) podlejeme vodou asi 1 -2 dcl trošku podusíme prípadne zahustíme solamilom a podávame s ryžou.

Keď pridávam mrazenú zeleninu dávam ju až na konci a tú pripravím: Mrazenú zeleninu s troškou vody dám na 500W do mikrovlnky asi na 5-6 min. Potom na troške masla opražím a je krásna chrumkavá

v miske si zmiešame suroviny na zmes
mäso nakrájame na rezančeky
mäso zamiešame so zmesou
asi po troch hodinách opečieme na rozhorúčenom oleji
neskôr pridáme cibuľu (ak dávame čerstvú zeleninu tak aj tú)
zalejeme mäso vodou a dusíme do mäkka
mrazenú zeleninu pripravíme v mikrovlnke
na troške masla upražíme
mäso dochutíme prípadne soľou alebo sojovou omáčkou
zahustíme troškou solamylu + voda ( moji chlapi milujú omáčky)
vmiešame zeleninku
hotovo