Punčová roláda s krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto1: 4 vajcia, 80 g kryštálového cukru, 80 g polohrubej múky, 1 KL oleja,1 KL práš.do pečiva Cesto2: 4 vajcia, 80 g kryštálového cukru, 40 g polohrubej múky, 1 KL oleja,1 KL práš.do pečiva, 1 punčový puding (ja som nemala tak som tam práskla malinový a tiež to bolo mnamkove) Vanilkový krém: 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 50 g krýštál. cukru, 1 žĺtko, 70 g masla Sirup na pokropenie: 50 ml rumu, 50 ml malinového sirupu, 50 ml prevarenej vody Cukrová poleva: 150g prášk. cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 1 - 2 PL horúceho malinového sirupu pikantný džem, čokoladova poleva na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto1: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, múku s práškom do pečiva a olej. Vylejeme na plech veľký 37x27 cm vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 170 C, ja som piekla asi 15 min, ale treba sledovať.
Cesto2 upečieme tak isto ako 1 len spolu s múkou tam pridáme aj puding. Upečené pláty preložíme aj s papierom na utierky a stočíme.
Kým vychladnú pripravíme si krém a to tak že v mlieku rozmiešame cukor, žĺtko, puding všetko dokopy a uvaríme z toho hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame už vychladený puding.
Keď pláty vychadnú, opatrne z nich stiahneme papier a bledý čiže plát1 pokropíme 1/3 sirupu ( ten si spravíme tak že všetky prísady iba zmiešame), natrieme džemom a krémom. Prikryjeme ružovým plátom2, polejeme ho zvyškom sirupu, natrieme džemom a spolu opatrne stočíme. Lepšie sa to bude robiť ak si pod tým necháme utierku, na čo som ja prišla až ked už bolo neskoro :-)
Celú roládu polejeme polevou a ozdobíme roztopenou čokoládou. Poleva sa urobí tak že v miske sa šľahá cukor a citrónová šťava a podľa potreby sa prilieva horúci sirup, v recepte sa písalo že 1-2 PL ale mne sa to zdalo stále moc tuhe tak som pridala o 1-2 PL viac a keď som to vyliala na koláč tak sa mi tej polevy zdalo akosi málo, tak som urobila ešte jednu várku :-))))
Príjemné maškrtenie :-)))