kuracia "pohoda"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsíčka, kuracie pečienky /daju sa nahradiť šampiňónmi/ pórik, olej, lístkové cesto

POSTUP PŘÍPRAVY

Kedže som dnes nenašla nový výtvor od našej Marselínky, musela som hútať, čo navarím. Zrak sa mi zastavil na kalendári, ktorý mám položený na chladničke. Ževraj "kuracia pohoda". Kuracie, prsia, pečienky, lískové cesto, síce nič som doma nemala, ale už som videla môjho muža ako sa zalizuje. Teda na tie kuracie prsíčka, nie na moje :)


Kuracie prsia narežeme na rezne a vyklepeme. Osmahneme na oleji.
Ked su uz pekne zblednuté, vyberieme na tanier a dame dusit pečienky.
To len švacneme na pórik a premiešame.

Ja som mala zmrazené líst. cesto a ani za svet sa mu nechcelo zmäknúť, no nesupla som ho do mikrovlnky? Preto je na obrazku trochu viac "roztopené". Hlavne, ze v strede bolo este zmrazene :)

Takže pečienky už chytili farbu, odstavíme.
Vyvaľkáme cesto, asi dvakrát väčšie ako je kur. rezeň.
Položíme mäsko, pečienky, môžeme ochutiť podľa chuti a preložíme cestom. Dobre zatlačíme okraje, potrieme vajíčkom a šup upiecť do zlatistej farby, nie ako je na obrázku :)

Ja som to nestihla vytiahnuť skôt, pretože môj "anjelik" mi zatiaľ vyhádzal skriňu, "rozobral" ožehlené prádlo, vyhádzal mi pod nohy jeho plný kôš hračiek a medzitým sa ešte pokadil, chcel piť, chcel... ale to poznate :)
Dobrú chuť :)

stihla som to len takto Odfotit, mam totiz odlomeny kryt na fotaku, ktory drzi baterky a v kombinacii s mastnymi rukami je to eňoňuňo :)
pripavene prsicka a a dusiachtive pečienky
pokus o zabalenie
potreté vajíčkom
"skoro zhorené" :)