Turo Rudi torta - skvela tvarohovo-citronova torta na cokoladovom brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus - brownies: suroviny su pre velkost tortovej formy s priemerom 20 cm: 120 g horkej cokolady (minim. obsah kakaa 60%), 120 g masla, 150 g praskoveho cukru, 2 vajcia, 70 g polohrubej muky. Okrem toho papier na pecenie (na spodok tortovej formy) a spominana tortova forma , najlepsie s odopinatelnym krajom. Plnka: 500 g tvarohu (hrudkovity ) , 1 kysla pochutkova smotana ( najlepsie Rajo) 200 ml mlieka, 2 vanilkove cukre, 4 PL praskoveho cukru, 2 citrony, 1 sacok zelatiny 20 g (taku, co sa nevari) , 70 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 1 KL oleja. Na polevu: 120 g horkej cokolady ( min. 60% obsah kakaa) a cca 2 KL oleja. Ak by ste chceli nepecenu podlozku (spodok torty) , tak treba k tomu tieto suroviny: 130 g obycajnych susienok, 60 g cokolady, 30 g masla. Kekse "pomliet" valcekom v mikrot. sacku. Cokoladu roztopit s maslom a pridat k pomletym susienkam.Masu dobre upatlat na dno tortovej formy a odlozit do chladnicky stuhnut. Nam vsak lepsie chuti coko brownies:)

POSTUP PŘÍPRAVY

...skvela chut v spojeni tvarohu a citronu korunovana coko potahom....a este nezabudnime na uzasnu "podlozku", ktoru tvori fantasticky coko brownies.,,, co k tomu dodat? treba vyskusat!!!

nad parou si najprv rozpustime cokoladu a odstavime bokom, aby trochu vyychladla a ideme dalej pripravovat coko brownies. Este zapneme ruru na 180 stupnov, nech sa nam nahreje
zmaknute maslo vyslahame s praskovym cukrom. Ked je maslo dobre naslahane po jednom vmiesame vajcia. Opat dobre preslahame
pridame muku a premiesame
nakoniec primiesame ochladenu cokoladu, opat dobre premiesame
dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie a vylejeme masu do pripravenej tortovej formy. Nic nemastim, pretoze cesto je dost mastne. Trochu tazsie sa rozotiera, kedze je to trene cesto
korpus pecieme 20 - 25 minut. Ja som piekla 25 minut.
brownies - korpus je velmi krehky, treba ho opatrne vybrat z tortovej formy a nechat dobre, ale naozaj velmi dobre vychladnut. Potom stiahneme opatrne papier zo spodku a dobre vychladeny korpus vratime spat do cistej umytej tortovej formy.
Plnka sa robi dvakrat, takze uvedene suroviny na plnku podelime na polovicu: v 100 ml mlieka dame napucat 10 g zelatiny na 5 - 10 min. potom zahrejeme na cca 60 stupnov a za staleho miesania rozpustime zelatinu v mlieku a nechame ochladit na uplne vlazne
250 g tvarohu, 2 PL praskoveho cukru, stava a kora z jedneho citrona, 1 vanilkovy cukor, 1/2 pochutkovej smotany - rozmiesat
plnku ochutname, ak sa nam vidi malo sladka, pridame cukor, ak malo citronove, pridame este stavu, prip. citronovu koru ( je dobre mat este 1 citron v zasobe, zavisi od velkosti citronu, aky pouzijeme), nakoniec prilejeme v mlieku rozpustenu zelatinu. Ja som mala taku granulovanu zelatinu v zltom sacku, tak som liala cez sitko, aby som nemala v plnke hrcky:)
tvarohovu masu vylejeme na korpus a odlozime do chladnicky. Mne to stuhlo cca za 1 hod.
ak nam tvarohova masa stuhla, roztopime 70 g cokolady s 1 KL oleja a polejeme nou tvarohovu masu. Pracujem rychlo, pretoze cokolada rychlo tuhne. Naliala som cokoladu do prostriedku a pohybmi tortovou formou v rukach do stran som cokoladou potiahla tvarohovu masu. Cokoladu v ziadnom pripade neroztierat lebo sa vam premiesa s tvarohom. Coko poleva je tenucka a vobec nemusi byt pekna, pretoze dalsia vrstva tvarohovej plnky to pokryje:)
na stuhnutu cokoladu si nalejeme dalsiu vrstvu tvarohovej plnky, ktoru sme pripravili rovnako ako tu prvu. Znovu odlozime do chladnicky suhnut.
rozpustime 120 g cokolady ( mozno by stacilo aj 100g) s cca 2 KL oleja a polejeme cokoladou vrch torty. aj ked cokolada na studenej torte rychlo tuhne, predsa len aspon na chvilu este dame zatuhnut do chladnicky. V podstate mame hotovo a mozeme tortu servirovat:)
ked je cokolada stuhnuta, tenkym nozom oddelime tortu od tortovej formy, uvolnime okraj a odstranime ho z torty. Noz som nahriala v nadobe s horucou vodou, utrela ho a suchym , nahriatym nozom som si naznacila rezy na torte. Cokolada popustila a torta sa krajala skvele. Nezdobila som vobec , pretoze som chcela aby sa to co najviac podobalo skvelym madarskym tycinkam Turo Rudi:)
torticka po vybrati z tortovej formy
dobru chut!
jednoduchy postup, nenarocna priprava ( teda ak nepocitam cas tuhnutia), skvely chutovy zazitok...