Čučoriedkový koláč s mascarpone - rýchly a vynikajúci!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

INGREDIENCIE: NA CESTO: 200 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g zmäknutého masla + niečo na vymastenie formy, 50 g domáceho vanilkového cukru, 1 vajce. NA PLNKU: 250 g mascarpone, polku citróna, 1 vajce, 50 g domáceho vanilkového cukru, kaviár z 1 tobolky pravej vanilky, cca 300 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + okrúhla forma s priemerom 26 cm

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Teplovzdušnú rúru zapneme na 180°C.
2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak by sa nám cesto zdalo príliš riedke, pridáme ešte trošku múky.
3. Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ho rozvaľkáme, pričom nesmieme zabudnúť vytvoriť vyššie, ale tenké okraje.
4. V miske zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, cukor a kaviár z jednej vanilky. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto.
5. Koláč posypeme čučoriedkami.
6. Formu vložíme do vyhriatej rúru a v strede rúry pečieme cca 35 minút - kým nie je hotové cesto a plnka nie je tuhšia.
7. Po upečení koláč necháme vychladnúť - koláč sa bude dať potom ľahko vybrať z formy a aj plnka ešte trochu stuhne.
8. Podávame posypané práškovým cukrom, prípadne s dobrou šľahačkou.

POZN.:
Tak tento koláč som dnes piekla prvý krát, ale definitívne skončí medzi mojimi obľúbenými - krehké cesto v kombinácii s lahodnou chuťou vanilky, mascarpone a čučuriedok dodá koláčiku naozaj vynikajúcu chuť. Naviac jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

..celý koláčik...