Mäsové guľky v paradajkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Guľky-0,5kg ml.mäsa, 0,5kg ryže,3 vajcia ,2lyžice hladkej múky, 2 káv.lyžičky soli,štipku MČK,majoránku aspoň pol.lyžicu.
Omáčka-cibuľu,5klinčekov,soľ,parad.pretlak,cukor,mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté mäso zmiešame s uvarenou a vychladnutou ryžou,pridáme všetky ostatné prísady a poriadne zmiešame.Môžeme tvarovať guľky aby sa vám nelepili a nerozchádzali vždy si namočte ruky do letnej vody.

OMÁČKA - vodu tak 1,5l,cibulu na štvrtky,klinčaky a soľ dáme variť.Keď voda vrie pridáme pretlak a povkladáme guľky,ktoré necháme vrieť 20-25 min.Povyberáme ich a dochutíme omáčku zápraškou,pridáme cukor,soľ/a to dookola kym to správne nedochutíme :-)))1dcl mlieka.Ak je riedka pridáme ešte múky a necháme zovrieť potom precedíme.Dobrú chuť