Krkovička na znojemský spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 6 tenších plátkov krkovičky,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená sladká paprika,olej,2 väčšie cibule,4 nakladané uhorky,1-2 PL hladkej múky,500 ml zeleninového vývaru,1 smotana na šľahanie 250ml,1KL kôpru,1 malá lyžička citrónovej šťavy.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence dnes som bola hviezda **** s touto dobrotou..Vrelo odporúčam...Nemusíte to robiť s krkovičkou ak ju nemáte radi dajte pliecko alebo kuracie stehná napríklad....Proste máte na výber.....Tak ideme na postup...

Potrebné suroviny a plus ostatné vyššie...Cibuľku nakrájajte na kolieska,mäsko na tenšie plátky,uhorky dve na kocky a dve na kolieska alebo ako som ich nakrájala ....
Naklepeme mäsko...
Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou červenou paprikou....
Na rozohriatom oleji opekáme z oboch strán do 15 minút cca záleží na aké hrubé nakrájate mäsko....
Priravíme si zeleninový vývar t.j. jeden zeleninový bujón a 500ml vriacej vody ...
Mäsko keď už máme upečené vyberieme a do výpeku dáme cibuľu a uhorky....Dusíme asi tak 7-8 minút môžete aj do 10 minút.....
Pridajte múku,chvíľku popražte a zalejte vývarom...
Pridajte kôpor a smotanu na šľahanie...
trošku citrónevej šťavy,ale nemusíte....varíme ešte asi do 5minút a hotovo....
10 bod a zároveň aj posledný ...Podávame s opekanými zemiakmi ,s ryžou,hranolky no proste se vším všudy....Dúfam,že Vám bude chutiť ....Dobrú chuť..pápá :-))))