Hovädzia roštenka na hríboch a smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, horčica, hladká múka, olej, 1ks cibule, 250g kyslej smotany, kečup, sušené hríby, Podravka alebo Harmónia chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, narežeme okraje a vyklepeme. Rezne osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a z jednej strany potrieme horčicou. Takto pripravené rezne obaľujeme zľahka v múke a prudko opečieme z oboch strán na oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku. Mäso vrátime naspäť, podlejeme vodou a prisypeme Podravku (približne 1 PL). Rezne dusíme, keď sú polomäkké, pridáme sušené hríby a kečup (stačí trošku pre farbu :D). Priebežne premiešavame aby sa nám neprilepili, prípadne podlievame teplou vodou. Pred koncom pridáme kyslú smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť :)