České buchty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 1 kg hladkej múky, 3 žĺtka, 2 dl oleja, 3 polievkové lyžice sušeného mlieka, štipka soli, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 1 kocka droždia, teplá (nie horúca) voda podľa potreby. Plnka: tvaroh, vanilkový cukor, kryštálový cukor, hrozienka. Na vrch: marhuľový alebo slivkový džem + posýpka z rastlinného masla, práškového cukru a polohrubej múky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 1 hodinu. Z vykysnutého cesta odkrajujeme kúsky (výjde asi 24 kusov). Každý kúsok naplníme tvarohovou plnkou. Takto spravíme buchty, ktoré dáme na jemne Herou vymastený plech. Na plechu malou naberačkou na polievku urobíme do každej buchty väčšiu jamku, do ktorej dáme asi 1 lyžičku džemu a vrch posypeme pripravenou posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do slabo hneda.

Pripravíme si suroviny na cesto...
..suroviny na tvarohovú plnku..
..suroviny na posýpku..
..všetky suroviny na cesto spolu vymiesime..
..vznikne nám takéto vláčne cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu kysnúť..
..za ten čas, čo cesto kysne si pripravíme suroviny na tvarohovú plnku..
..vymiešaná tvarohová plnka..
..taktiež si pripravíme suroviny na posýpku..
..hotová posýpka..
..vykysnuté cesto..
..z cesta si na pomúčenej doske vytvárame menšie bochníčky, ktoré naplníme tvarohovou plnkou, zabalíme... a...
..už na tukom vymastenom plechu spravíme menšou naberačkou na polievku jamku....
..asi takéto to má byť..
..do každej jamky dáme za 1 lyžičku džemu...
.. posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C..
..a máme hotové..