Tvarohový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 200g hladkej múky, 80g masla, 60g práškového cukru, 1vanilkový cukor, 1 vajce, štipka soli, plnka: 500g tvarohu, 180g práškového cukru, 2 balíčky vanilk.cukru, 1vanilkový pudingový prášok (alebo zlatý klas), 100ml oleja, 250ml mlieka, 4PL rumu, 2 vajcia, trošku citrón.kôry, cca 100g ovocia (nepovinné)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento skvelý recept som našla na českom mmb a ak ho náhodou niekto nepozná, rada ho posuniem..
Z prísad na cesto si uhnetieme cestíčko, ktoré dáme na chvíľku schladiť do chladničky. Zatiaľ si vymastíme tortovú formu ( ja mám priemer 24cm, ale v originál recepte sa spomína 26cm), prichystáme prísady na plnku a zapneme rúru na 160°. Cesto si vyvaľkáme na veľkosť formy (stačí vyvaľkať na papieri na pečenie, netreba vyťahovať dosku) a prenesieme do formy, vystelieme aj boky cestom. Teraz si pripravíme plnku, všetko spolu vymiešame metličkami alebo môžme aj ponormým mixérom, lebo plnka je riedka. Tvaroh je najlepšie použiť jemný, ale dá sa aj hrudkovitý (na foto je práve ten- vtedy je dobré použiť práve ponorný mixér). Plnku vylejeme na cesto a kto chce, dá odkapkané ovocie (ja som dala pár višní). Pečieme vo vyhriatej rúre približne hodinku, kým plnka nestuhne. Dobrú chuť :-)

a tu je bez ovocia, len čistá tvarohová chuť :) mňam *** pre zmenu odporúčam ČOKOLÁDOVÚ verziu - namiesto vanilkového pudingu dať čokoládový a do mlieka dať roztopiť kvalitnú čokoládu ***