Šampiňónová polievka s mrveničkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé šampiňóny, zemiaky, bujón, čerstvá petržlenová vňať, mrvenička (vajce, hrubá múka, soľ), mletá paprika, olej a múka na zásmažku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Je tu viacero receptov na túto polievočku, ale dúfam, že takýto nie. Takže postup: na trošičke oleja si opražíme očistené šampiňóny (dávam aj stonky). Zalejeme bujónom, ktorý sme rozmiešali vo vode a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú zemiaky a šampiňóny mäkké, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňaťku, cez struhák nadrobíme mrveničku (alebo vysypeme kúpenú) a pridáme zásmažku (na lyžici oleja si v menšom hrnčeku opražíme cca 2 PL múky a 1 čl mletej červenej papriky - iba chvíľočku, aby paprika nezhorkla, zalejeme cca pohárom vody a šup do polievky). Kto chce môže dochutiť mletým čiernym korením prípadne soľou. Pár minút povaríme a odstavíme.