Svadobné koláčiky, ktoré kysnú až v rúre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 g Hery, 1 šľahačková smotana, 30 g droždia, 2 žĺtka, štipka soli. Plnka: 250 g tvarohu, 1 žĺtko, cukor podľa chuti, vanilkový cukor, trocha Solamylu, môžeme pridať aj hrozienka. Plnka 2: slivkový lekvár. Okrem toho vajíčko na potretie, práškový cukor a vanilkový cukor na obalenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nalejeme trocha z celkového množstva vlažnej smotany (alebo dáme cca 3 PL vlažného mlieka), rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, spracujeme v hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť a ihneď tvarujeme koláčiky.

Koláčiky sú výborné - objavila som ich na http://www.peceni.info/kolacky-1

Vypracované cesto, ktoré ihneď spracúvame, nenechávame kysnúť.
Cesto ihneď vyvaľkáme, nakrájame na rovnaké štvorčeky.
Ja som na vykrojenie štvorčekov použila toto radielko, ktoré som dostala od kamarátky Marienky.
Koláčiky naplníme plnkou. Ja som plnila tvarohovou plnkou a slivkovým lekvárom. Tvaroh dáme do plátenka a dobre vyžmýkame prebytočnú vodu, pridáme žĺtko, cukor, vanilkový cukor, hrozienka, trocha solamylu a dobre vymiešame.
A začneme tvarovať koláčiky, všetky rohy stlačíme
A pokračujeme v skladaní
xx
xx
Koláčiky dáme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a ja som ich potierala aj rozšľahaným vajíčkom. Tento krok však môžete vynechať, nakoľko sa po upečení obaľujú v práškovom cukre.
Piekla som na 180 C, po upečení sa ihneď obaľujú v práškovom cukre, ktorý zmiešame s vanilkovým.