Frutina rezy.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 120g polohrubej múky, 120g kryštálového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 PL kakaa, múka a olej na vymastenie a vysypanie plechu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Oddelíme si žĺtka od bielkov, vyšľaháme bielka na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom dotuha a striedavo primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov. Rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme na 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.

Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a tu platí, akú Frutinu použijeme, takým lekvárom natrieme. Napr. Ak použijeme marhuľovú Frutinu, natrieme marhuľovým alebo broskyňovým lekvárom /alebo si zaexperimentujeme a použijeme lekvár akýkoľvek chuti, ale oranžovej farby. Ak použijeme čerešňovú Frutinu, natrieme červeným lekvárom /čerešňovým, ríbezľovým, jahodovým, višňovým.../
Pripravíme si plnku. Potrebujeme: 4 bielky, 150 g Cery, 120g kryštálového cukru, 200g kokosovej múčky ... Ceru si roztopíme /Ale pozor - nesmie vrieť!/ a vmiešame do nej kokosovú múčku. Bielka ušľaháme s cukrom dotuha a vmiešame ich do horúcej kokosovej zmesi. Plnku rozotrieme na koláčik. /Ja viem, že teraz to nevyzerá moc vábne, ale nevadí, ešte sa to prekryje.../
... tu je Frutina, ktorú tu toľko spomínam. Z nej si pripravíme ďalšiu plnku...
Potrebujeme. 600ml šťavy z kompótu, 1 a 1/2 Frutiny, 1 vanilínový cukor...Ak máme málo ovocnej šťavy, doplníme ju vodou alebo šťavu nahradíme ovocným džúsom, ktorý rozriedime vodou. Časť šťavy si odložíme, rozmiešame v nej Frutiny a zvyšok dáme variť s vanilínovým cukrom. Keď začne vrieť, vlejeme šťavu z rozmiešanou Frutinou a varíme ešte asi 3 minúty - aby bola hustá ako puding. Horúcu plnku vylejeme na kokosovú plnku.
Navrch plnky /ešte kým je teplá/, naukladáme BB kekse /postačí asi 1 a 1/2 balíčka/.
Povrch polejeme čokoládovou polevou: 100g čokolády na varenie a 70g Cery necháme roztopiť, trochu vychladnúť a polejeme vrch. Koláčik necháme v chladničke stuhnúť a môžeme pokrájať a servírovať...