Torta pre DVE... s orechami a kakaom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 250 g polohrubej múky * 250 g práškového cukru * 200 ml oleja * 200 ml mlieka * 1 prášok do pečiva * 5 vajec * kakaový prášok (dve lyžičky preosiať)* mleté orechy (dve hrste)
Krém: 600ml mlieka, 4 lyžice cukru, 150g masla, 1 mandlový puding, 1 zlatý klas

POSTUP PŘÍPRAVY

veľmi rýchlo urobená torta...celé mi to trvalo nejakých 45min.... až hodinku... kľudne môžete použiť ako rezy aj s inou príchuťou pudingu :)

celé vajíčka si dáme šľahať s cukrom do hustej peny
pridáme 2dcl oleja
a 2dcl mlieka
múku si zmiešame s práškom do pečiva a po lyžičkách pridávame do cesta...znížime obrátky na minimum!!!
cesto si rozdelíme na dve časti...do jednej preosejeme kakao a zamiešame....
do druhej vmiešame mleté orechy.... a dáme do rúry na 200st...asi na 20 minut....Najprv jedno cesto a potom druhé....
po upečení cesto vyberieme, odstránime papier na pečenie a cesto zatažíme, aby sa pekne vyrovnalo a nerobili sa nám kopčeky....takto zaťažené necháme vychladnúť.
Krem.... 400mli mlieka dáme variť a miešame, aby sa neurobila šupka.... do 200ml vmiešame zlatý klas a puding a dobre vymiešame.... uvaríme hustý puding, ktorý za častého miešania necháme vychladnúť.
zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a do neho pridávame po lyžičkách vychladený puding.... vložíme do chladničky....
cesta si pozdĺžne prekrojíme a striedavo skladáme na seba. Prvý plát - orieškový, natrite poriadne pikantným džemom a položte kakaový...ten natrite plnkou z pudingu a položte orieškový... ten natrite opäť kyslým džemom a priložte kakaový plát cesta..... celý koláč potrite vrstvou plnky a dozdobte .....
kľudne môžete robiť aj do tortovej formy...ale mne sa lepšie krája takto.....
Cesto je vláčne, nie suché...a ten džem tomu dodáva to pravé orechové :)) To nehovorím o tom, že je to torta rýchlovka :))