Škoricovo mandľové biscotti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 salky masla * 1 salka bieleho cukru * 2 vajicka * 1 CL skorice * 1 1/2 CL vanilk.extraktu * 1/4 CL soli * 1/2 CL mandlovej aromy * nastruhana citronova kora * 3/4 CL PDP * 2 1/2 salky hladkej muky * 1 salka celych mandli

POSTUP PŘÍPRAVY

Niet nad zimné chvíľky domácej pohodičky,keď máme čas zababušiť sa do dečky,a vychutnať si šálku voňavéj kávy alebo čaju,a z roztopaše si do néj namáčať chrumkavé biscotti:)

cukor si vymiesame so zmaknutym maslom..
postupne zaslahame vajicka s vanilkovou a madlovou aromou..
potom pridame vsetky sypke ingrediencie,a vypracujeme cesticko..
ktore rozdelime na 2 polovice,a z kazdej vyformujeme taky valcek,asi 30cm dlhy,kt.rukami splostime na hrubku asi 2-2,5 cm..idealne je to robit uz rovno n papieri na pecenie,lebo cesto je lepivejsie a tazko sa prenasa..
pecieme v predhriatej rure na 180C ,cca 30 minut..
nechame trochu vychladnut,a ostrym nozom sikmo krajame na platky hrube asi 1,5cm..
opat ulozime na plech,a opat pri teplote 180C,pecieme este 10 minut..a mame hotovo..vychladnute ulozime do vztuchotesnej nadobky,a potom uz len prekvapujeme navstevy domacou lakocinkou ku kavicke:)
DOBRU CHUT!!!!!