vianočné koláčiky *2010* II



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

griláž, poľovnícke gombičky, vanilkové rožteky, orechové trojlístky, medvedie labky, linecké koláčiky a plnené oriešky

POSTUP PŘÍPRAVY

VANILKOVÉ ROŽTEKY:
250 g hladkej múky, 200 g masla, 120 g mletých orechov, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme šúlky, ktoré pokrájame na cca 5 cm kúsky. Ohneme ich do tvaru rožteka a pečieme pri 15O°C. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
MEDVEDIE LABKY HNEDÉ:
200 g masla, 270 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, trochu mletej škorice, citrónová kôra, mleté klinčeky a 2 žĺtka
Vypracované cesto necháme v chlade odpočívať, vtláčame ho do suchých formičiek a pečieme pri 180°C
Teplé obaľujeme v práškovom cukre.
LINECKÉ KOLÁČIKY:
500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 350 g masla, 3 žĺtky, strúhaná citrónová kôra

*