PIZZOVÉ KOLIESKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ZÁKLAD: 500 g lítskového cesta PLNKA: 200 g topeného syra (u nas vedie Bambino), 100 g mäkkej salámy, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3-4 PL kečupu, čerstvá bazalka SYROVÁ ZMES: cca 100 g topeného syra, 50 g tvrdého strúhaného syra, 1 žĺtok, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenia, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Je tu veľa podobných receptov, pár som vyskúšala a vždy som sa vrátila k tomuto, ktorý mám už veľa rokov a nám chutí najviac :)
Lístkové cesto nerobím, mne veľmi vyhovuje mrazené cesto z COOP - či na slané alebo štrúdle - a šetrím tým kopu mne drahocenného času :-).

Pripravíme si suroviny
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho vrstvou topeného syra
Na syr potrieme vrstvu kečupu - radšej tenšiu, aby nevytekal
Mäkkú salámu nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ako ďalšiu vrstvu
Ďalšia vrstva je strúhaný syr
Posypeme potrhanými lístkami čerstvej bazalky
pevne zvinieme do rolády
Zvinutú roládu je dobré dať schladiť na nejaký čas, aby potom pri krájaní dobre držala po hromade. Medzitým si môžte poklebetiť na diskusiách MMB, alebo len zase porobiť kopu inej - práve na Vás čakajúcej roboty :)))))) Ideálne je premiešať všetky suroviny na syrovú zmes v tejto fáze: topený syr, strúhaný tvrdý syr, žĺtok, pretlačený cesnak, kyslá smotana alebo biely jogurt, jemne prisoliť a okoreniť (to som samozrejme kvôli klebeteniu na MMB zabudla nafotiť :-)))
Po stuhnutí krájame na kolieska ostrým nožom - cca 5 mm hrubé a kladieme na plech s papierom na pečenie.
Na nakrájené kolieska uložené na plechu kladieme čajovou lyžičkou kôpky syrovej zmesi.
Vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatohneda cca 14-15 minút (teplovzdušná rúra). A potom už len..DOBRÉ CHUTNÁNÍ :-)