krevety (veľmi rýchle a jednoduché...a dobré:))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre dve osoby:cca 500 g mrazených kreviet (lepšie sú väčšie), asi 4-5 strúčikov cesnaku, olivový olej, 1-2 chilli papričky, čierne mleté korenie, bylinková soľ, trochu masla, citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrazené krevety najprv na pár minút vložíme do teplej vody (5-10 min) a následne dáme osušiť na papierovú utierku. Medzitým si rozohrejeme na panvici olivový olej, na ktorom opečieme na plátky nasekaný cesnak a chilli papričky. Keď cesnak zozlatovie pridáme osušené krevety, osolíme a okoreníme podľa chuti a dusíme cca 10 min (ja nedávam ani pokrievku). Krevety pustia vlastnú šťavu, preto ich netreba podlievať. V závere pokvapkáme citrónovou šťavou a po odstavení z platne pridáme plátok masla, ktorý nám celé jedlo zjemní. Podávam s čerstvo upečenými bagetkami (dostať ako polotovar), ktoré namáčame do šťavičky z kreviet a cesnaku. A k tomu dobré biele vínko:) Dobrú chuť.

Z tohto vznikne tá dobrota:)
Rozmrazené krevety dáme osušiť na papierové utierky
Na olivovom olej opražíme do zlatista plátky cesnaku spolu s chilli papričkami (ak nemáte radi veľmi štipľavé, možte papričky vynechať).
Medzitým sa už v rúre pečú naše obľúbené bagetky (asi 20 min na 200 stupňoch).
Vložíme krevety, osolíme a okoreníme (ja mám najradšej čerstvo namleté čierne korenie) a dusíme asi desať minút. Krevety pustia dostatok šťavy, preto nie je nutné podlievať. Ak by ste ale mali pocit, že šťavy je málo alebo jej nie vôbec (môže sa stať, ak sú krevety príliš malé alebo ich je málo), môže sa podliať troškou vody. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
Odstavíme z ohňa, pridáme plátok masla, zamiešame a je hotovo:)