DELENÁ STRAVA SPLK - Baklažánová nátierka - rastlinná skupina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks baklažán 1 väčšia cibuľa olivový olej majonéza soľ, mleté čierne korenie,citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán ošúpeme, nakrájame na krúžky, osolíme a necháme vypotiť 20 minút. Medzitým si usmažíme na kocky nakrájanú cibuľku na olivovom oleji, pridáme osušený nakrájaný na kocky baklažán a približne za stáleho miešania opekáme 10 minút. Necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixuje na hladkú hmotu, do ktorej pridáme za 2 - 3 PL majonézy, soľ, mleté čierne korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.
Podávame na opečených toustíkoch s čerstvou paprikou (nalepšia je červená) alebo paradajkou