Špenátový quiche s celozrnným korpusom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:1a 1/3 šálky ražnej hladkej múky, 1/4čl soli, 1/3 šálky masla, 4-5PL studenej vody Plnka: 1 cibuľa/pór, 4 strúčiky cesnaku, 400g mrazených špenátových listov, soľ, olivový olej, 3 vajíčka, mozzarella

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku zmiešame so soľou a s maslom. Postupne pridávame vodu, pokiaľ nezískame hladkú guľu cesta. Dáme odpočinúť do mrazničky kým sa spraví plnka.
Na oleji orestujeme cibuľku a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme špenát, mierne osolíme a chvíľu podusíme. Necháme trochu vychladnúť.
Zatiaľ si vyváľame cesto na veľkosť o trošku vačšiu ako je forma, na vyšie okraje. Cesto popicháme a dáme do vyhriatej rúry na 180C na 10minút predpiecť.
V mise si rozmiešame 3 vajíčka, pridáme špenát. Na predpečený korpus navrstvíme polovicu plnky, navrch pokladieme plátkami mozzarely. Prikryjeme zvyškom špenátu a dáme na 180C dopiecť na 20minút.
Namiesto mozzarely sa dá použiť akýkoľvek syr, napríklad feta. Vtedy však netreba špenát vôbec soliť.

Múku zmiešame so soľou a s maslom. Postupne pridávame vodu, pokiaľ nezískame hladkú guľu cesta. Dáme odpočinúť do mrazničky kým sa spraví plnka. Vyváľame cesto na veľkosť o trošku vačšiu ako je forma, na vyšie okraje. Cesto popicháme a dáme do vyhriatej rúry na 180C na 10minút predpiecť
Na oleji orestujeme cibuľku a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme špenát, mierne osolíme a chvíľu podusíme. Necháme trochu vychladnúť. V mise si rozmiešame 3 vajíčka, pridáme špenát.
Na predpečený korpus navrstvíme polovicu plnky, navrch pokladieme plátkami mozzarely.
Prikryjeme zvyškom špenátu a dáme na 180C dopiecť na 20minút.
Hotovo. Koláč som ešte v strede pečenia posypala píniovými semiačkami.