Cícer na smotane

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve),
1 cibuľa,
1 ČL červenej papriky,
2ks bobkový list,
1 ČL bazalky,
sójová omáčka,
wurzl (bujón),
soľ,
1 šálka smotany,
1,5 PL hla.múky,

POSTUP PŘÍPRAVY

Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút.

Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela).

Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili.

Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou.

Podávame s chlebíkom alebo cestovinami.


....ospravedlňujem sa, že je to bez foto, ale ešte neviem ako sa to robí....doložím teda neskôr...