Mlsné bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

270 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 1,5 ČL soli, 1 ČL cukru, 500 g hladkej múky (ja som použila hladkú chlebovú múku), 2 ČL sušeného droždia, 2 ČL obľúbeného korenia - napríklad na mleté mäsá.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny v poradí ako sú písané dáme do domácej pekárne a vypracujeme kysnuté cesto. Alebo klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme bagety, ktoré položíme do plechu na bagety, alebo na klasický plech vyložený papierom na pečenie. Necháme v teple ešte hodinu kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, narežieme a dáme piecť na 180 C. Pečieme cca 20 minút.
Ja som chcela robiť plnené bagety a keďže bagety sa v obchode minuli, tak som si ich musela upiecť sama a nebanujem, lebo sú výborné.
Zdroj: www.urybicky.cz