kura pod šľahačkovou perinkou :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kura naporcované (alebo časti podľa chuti, napr. len prsia, stehná ...),
1 šľahačka (smotana na šľahanie),
koreniny : soľ, čierne korenie, červená paprika,
cesnak,
nastrúhaný tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie časti nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme, potrieme pretlačeným cesnakom a zalejeme šľahačkou.
Na vrchu posypeme strúhaným syrom a zakryté dáme piecť do rúry cca na 45 minút pri 200 st.C. Potom skontrolujeme, či je už mäsko mäkké, ak áno, necháme ešte odokryté piecť v rúre pokiaľ sa nevytvorí zlato-hnedá škrupinka na povrchu.
Podávame so zemiakmi alebo ryžou, zemiaky sú s tou šťavou čo vznikne chutnejšie :-)
Dobrú chuť, je to jednoduché a fakt dobré!!!