Makovo-rumové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g masla (margarinu), 250g prask. cukru, 250g mleteho maku, 4 vajicka, 5 dl mlieka, 200g polohr. muky, 50g kakaa, 1 CL sody bikarbony. SIRUP: 2 dl vody, 2 dl krystal. cukru, stava z 2 citronov, 1 dl rumu. KREM: 200g krystal. cukru, 2dl vody, 2 dl mlieka, 2 zltky, 1 Zlaty klas, 1 PL polohr. muky, 250 g masla (margarinu), 1 vanil. cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvely zakusok, ktory vydrzi dlllllho dobry. Recept z casopisu, ale neviem akeho ani kto je autor.

Maslo s cukrom a zltkami vyslahame na hladky krem. Postupne striedavo vmiesavame muku zmiesanu so sodou a kakaom, mlieko a mak. Cesto je dost huste. Nakoniec zlahka vmiesame sneh z bielkov. Vo vymastenom a mukou vysypanom hlbokom plechu upecieme. Kym sa cesto pecie, pripavime si sirup na poliatie. Z cukru a vody uvarime sirup a po odstaveni donho zamiesame sitronovu stavu a rum. Hned nim rovnomerne polejeme horuci upeceny kolac. Nezlaknite sa, sirupu je dost vela a moze sa zdat, ze to cesto nevypije, ale veselo lejte, on to zvladne :-) Nechame poriadne vychladnut. Krem: Krystal. cukor upalime na karamel, zalejeme vodou a miesame,kym sa neroztopi. Privedieme znovu do varu a prilejeme mlieko s rozhabarkovanymi zltkami, Zlatym klasom a mukou. Uvarime hustu kasu, ktoru nechame vychladnut. Maslo v vanilkovym cukrom vyslahame na krem a postupne zaslahavame vychladnutu karamelovu kasu. Vyslahany krem natrieme na vychladnuty napity kolac a polejeme cokoladovou polevou. Najlepsie chuti dobre odstaty a v chlade vydrzi rovnako dobry tyzden aj viac.
Makovo-rumove rezy v podari Kikuska T.(jasidielko) ID 56687 :-) Dakujem, Kikus