Nugátové štvorčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 80 g lieskových orechov, 200 g Palmarínu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 1ČL mletej škorice, 1 PL citrónovej šťavy, 240 g hladkej múky. Nugátová náplň: 200 g nugátu alebo nugátových bonbónov, 100 g Helie, 4 PL vaječného likéru s orieškovou príchuťou. Rumová poleva: 4 PL rumu, 150 g práškového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lieskovce nastrúhame. Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a citrónovú šťavu. Prisypeme múku s lieskovcami. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade odležať. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme štvorčeky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca 10 minút. Bonbóny dáme do antikorovej misky a zahrejeme vo vodnom kúpeli. Misku vyberieme pridáme nakrájanú Heliu, vyšľaháme. Ochutíme likérom. Náplňou k sebe zlepíme štvorčeky. Cukor miešame s 2 PL horúcej vody a rumom tak dlho, až vznikne hladká lesklá poleva. Potrieme štvorčeky a rohy postriekame zvyšným nugátom.

Zdroj: časopis MAXI