Ovocný dezert z piškótového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Postup cca pre 10 osôb.
Cesto:
polohrubá múka 5 pol.lyž,
vajíčka 5 ks,
vanilkový cukor 1ks,
krištáľový cukor 5 pol.lýž,
kypriaci prášok do pečiva 1ks,
Plnka:
Syr Mascarponne 3ks,
vanilkový cukor 4ks,
Na ozdobenie:
Ovocie (V lete čerstvé ovocie, v zime aj mrazené, najlepšia lesná zmes),
želatína 4ks

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cesto: Vymiešame 5 žĺtok s 5 pol. lyžicami cukru a 1 vanilkovým cukrom do hladka. Pridáme 5 pol. lyžíc polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a opäť vymiešame do hladka. Na záver, keď už máme vymiešané cesto, zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na vopred vymastený plech. Dáme piecť do zlatista cca 15min na 160C. Po 15min cesto necháme v rúre, aby nám nespľaslo a necháme vychladnúť.

2. Plnka: Vymiešame si Mascarponne s vanilkovým cukrom (podľa chuti)

3. Vychladnuté cesto potrieme plnkou z mascarponne, poukladáme naň ovocie a zalejeme želatínou.

Dobrú chuť :)