Chutovky z listkoveho cesta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
listkove cesto, sunkova pena Matko, polka masla, 2 trojuholniky syra, sol, korenie, 3 olivy
POSTUP PŘÍPRAVY
na jednohubky... rozky, klobaska, oliva, kapia, na pomazanku biely jogurt, syr, strucik cesnaku, korenie, sol
|
listkove cesto vyvalkame na tenko a vykrajujeme stvorceky alebo ine tvary, do polovice stvorcekov vykrojime v strede kruzok, pred pecenim potrieme plne stvorce zltkom, na ne polozime stvorce s vykrojenym kruhom, znova potrieme zltkom a upecieme na suchom plechu |
|
v mise si vyslahame maslo, pridame sunkovu penu alebo pomletu sunku a syrecky, dame do takejto alebo podobnej ozdobnej trubice |
|
zdobime asi takto |
|
ozdobime pokrajanymi olivami alebo podla fantazie |
|
pripravime si nakrajane rozky, klobasku, olivy, kapiu a hlavne syrovu pomazanku: do misticky vyklopime biely jogur, pridame nastruhany syr, okorenime, osolime, pretlacime cesnak a poriadne premiesame vareskou |
|
na krajcek rozka dame pomazanku |
|
pridame klobasku |
|
prispendlime sparatkom olivu |
|
alebo kuskom kapie, alebo podla chuti |
|
toto su zvysky listkoveho cesta poprasene praskovym cukrom |