Chutovky z listkoveho cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

listkove cesto, sunkova pena Matko, polka masla, 2 trojuholniky syra, sol, korenie, 3 olivy

POSTUP PŘÍPRAVY

na jednohubky... rozky, klobaska, oliva, kapia, na pomazanku biely jogurt, syr, strucik cesnaku, korenie, sol

listkove cesto vyvalkame na tenko a vykrajujeme stvorceky alebo ine tvary, do polovice stvorcekov vykrojime v strede kruzok, pred pecenim potrieme plne stvorce zltkom, na ne polozime stvorce s vykrojenym kruhom, znova potrieme zltkom a upecieme na suchom plechu
v mise si vyslahame maslo, pridame sunkovu penu alebo pomletu sunku a syrecky, dame do takejto alebo podobnej ozdobnej trubice
zdobime asi takto
ozdobime pokrajanymi olivami alebo podla fantazie
pripravime si nakrajane rozky, klobasku, olivy, kapiu a hlavne syrovu pomazanku: do misticky vyklopime biely jogur, pridame nastruhany syr, okorenime, osolime, pretlacime cesnak a poriadne premiesame vareskou
na krajcek rozka dame pomazanku
pridame klobasku
prispendlime sparatkom olivu
alebo kuskom kapie, alebo podla chuti
toto su zvysky listkoveho cesta poprasene praskovym cukrom