Plnené kapustné listy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Uvarené a vychladené kapustné listy,
premytá surová ryža,
mleté telacie párky (či bravčové mäso),
2 malé paradajkové pretlaky,
soľ,
mleté čierne korenie,
maslo, cibuľa, mletá červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo väčšej mise zmiešame ryžu, mleté mäso tak aby bol pomer 1:1, poprípade radšej trochu viac mäsa ako ryže. Osolíme, opopríme, dáme 1 pretlak. Na masle opražíme cibuľu do penista, odstavíme zo sporáka a až tak pridáme mletú červenú papriku a celé premiešame - toto pridáme tiež do misy s mäsom a ryžou. všetko v mise poriadne zmiešame - najlepšie rukou.
Zmesou budeme plniť kapustné listy! Vezmeme trochu zmesy do dlane a naplníme kapustný list tak, aby sa dal zabaliť. Niekedy je dobre kapustný list trochu orezať od hrubšej časti kapusty.
Dobre zabalené listy poukladáme do hrnca (na spodok hrnca je dobré poukladať menšie listy, do ktorých sa už zmes nedá zabaliť. Druhý pretlak rozrobíme vo vode a naplnené listy v hrnci zalejeme až po vrch. osolíme a varíme, kým sa ryža a mäso neuvarí - približne 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny.