Dvojaké úliky s gaštanovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MANDĽOVÉ ÚLIKY - 300g mletých ošúpaných mandlí (možu byť aj vlašské orechy, oriešky), 200g preosiateho práškového cukru, 1 čerstvé vajce, 2 PL Amaretta (umu alebo príchute), okrúhle piškóty, PIŠKÓTOVÉ ÚLIKY - 300g mletých piškót (keksov), 200g preosiateho práškového cukru, 2 PL kakaa, 200g masla, 4 PL Amaretta (umu alebo príchute), 2 žĺtky (alebo 1 vajíčko), 4PL nutely, okrúhle piškóty, GAŠTANOVÁ PLNKA - 250g gaštanového pyré, 4 PL nutely (alebo cukor podľa chuti), 125g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia nepečená dobrôtka pre gaštanomilkov ako som ja...tentoraz vo forme úlikov. Samozrejme, plnka môže byť akákoľvek, podľa chuti a stavu zásob. Tentoraz som úliky nechala bez polevy, lebo sa mi páčia takéto "holé"... :-D ...ale aj to je na vás, kľudne ich ešte dozdobte podľa seba, fantázii sa medze nekladú...

Postup...

Najskôr si pripravíme plnku - gaštanové pyré, maslo a nutelu...
...zmiešame.
MANDĽOVÉ ÚLIKY - mandle, cukor, vajíčko a amaretto zmiešame...
...v kompaktnú hmotu.
Potom pomocou formičky tvoríme úliky, cesto si namáčame v práškovom cukre, prstom spravíme dierku a vyplníme plnkou a uzavrieme piškótou. Vyšlo mi 38 úlikov. Dáme do chladu, v mojom prípade na balkón.
PIŠKÓTOVÉ ÚLIKY - Pomleté piškóty, cukor, kakao, maslo, amaretto, žĺtky a nutelu...
...vypracujeme na tvárne cestíčko. Ak sa vám zdá ešte suché, kľudne prilejte amaretto alebo pridajte vajíčko. Ak je cesto riedke, zahustite piškótami.
A tvoríme úliky pomocou formičky, cesto si namáčam do pomletých piškót, urobím prstom dierku, naplním, uzavriem piškótou. Dáme do chladu. Plnky ostalo veľmi málo, určite ju niektorý člen rodiny rád znesie zo sveta. Týchto úlikov mi vyšlo 56ks.